Skal der nyt liv i stuen? Her er 7 ting du kan overveje

Rigtig mange mennesker vil gerne have mere liv i stuen, når vejret bliver dårligere, og man derfor er mere indenfor. Men hvordan skal man lige gøre det? Læs med her i denne artikel, hvor du får en masse gode tips og ideer til, hvordan du kan skabe mere liv i stuen til den kommende vinter.

Er der noget, der skal udskiftes?

Det første du kan gøre for at skabe fornyelse i stuen er at overveje, om der mon er noget af det gamle, der skal udskiftes med noget nyt? Det handler især om møbler og andet interiør, som er blevet slidt og derfor trænger til en udskiftning. Måske har du noget af god kvalitet, som du bare ikke bryder dig om længere, eller som ikke længere passer til din stil? Så kan det også være en god ide at udskifte det med noget nyt, så dit hjem passer bedre til dig og din personlighed.

Her er det godt for din pengepung og for miljøet, hvis du husker at sælge eller give dine brugte møbler til genbrug. Selvfølgelig ikke dem, som er alt for slidte, men gerne dem, du kan se blive brugt i et andet hjem. Hvis du er på udkig efter noget nyt til stuen, så har det danske brand Audo Copenhagen lavet masser af fede møbler, som nemt og hurtigt kan komme hjem til dig i din stue.

Ryk rundt på møblerne for hurtig fornyelse

Det andet du kan gøre for at skabe fornyelse i stuen er at rykke rundt på møblerne derhjemme. Måske passer sofaen bedre i et andet hjørne af stuen? Eller måske skal spisebordet stå i en anden retning? Bare det at rykke rundt på møblerne derhjemme er en nem og billig måde, du kan få hurtig fornyelse i hjemmet.

Samtidig kan det også være en god måde at idegenerere og give møblerne nyt liv. Måske har du et bord i soveværelset, som egentlig ville passe bedre i stuen? Gå på opdagelse i dit hjem, så du kan finde ud af, hvad der passer godt i dit hjem og i din stue.

Gardiner til at sætte en stemning

Det tredje du kan gøre for at skabe fornyelse i stuen er at sætte nogle gardiner op, som skal sætte den rette stemning for dig. Det kan for eksempel være, at du gerne vil have en mere dyster og hyggelig stemning i stuen. Så kan det være en god ide at hænge nogle mørke gardiner op af et tungt stof, som så draperer sig godt.

Hvis du gerne vil have en let og luftig stemning i stuen, er det modsat en god ide at hænge nogle gardiner op, som er gennemsigtige eller hvidt stof, som giver en masse lys og luft til et rum.

Nye billeder på væggen?

Det fjerde du kan gøre for at skabe fornyelse i stuen er at skifte billederne på væggene ud med nogle nye. Billeder er noget af det, som hurtigt kan ændre looket i et rum - og derfor også i stuen. Så hvis du vil have et nyt udtryk i stuen, skal du bestemt overveje nogle nye billeder. Billeder er også en god måde at vise din stil frem på, da de nemt kan udtrykke det, du godt kan lide. Og hvis dine billeder er gamle, udtrykker de måske ikke længere det, du faktisk kan lide her i dag.

Trænger gulvet til en opgradering?

Det femte du kan gøre for at skabe fornyelse i stuen er at se på, om dit gulv trænger til en opgradering. Gulvet er noget, vi går på hver dag, så måske er det blevet lidt slidt? Især der hvor du går? Her kan du overveje at installere et helt nyt gulv, hvis det er så slidt, at det bare skal udskiftes, eller du kan vælge at få dit nuværende gulv lakeret, så det ser pænt og nyt ud igen.

Hvis det er et gulv af ældre dato, kan en hurtig slibning også være løsningen, så det ser pænt og lækkert ud igen.

Ny maling på væggene?

Det sjette du kan gøre for at skabe fornyelse i stuen er at male dine vægge på ny. Hvis du har boet det samme sted længe, så er malingen på væggene helt sikkert blevet falmet eller misfarvet. Så kan det være en god ide at opfriske malingen - enten i den samme farve, som den er nu, eller måske i en ny spændende farve?

Hvis du gerne vil gå efter det klassiske look, så er en hvid væg selvfølgelig det mest klassiske og stilrene valg, men hvis du gerne vil begynde at eksperimentere med farver i dit liv, så er en farvet væg i stuen en rigtig god måde at skabe ny energi og liv i rummet - mon ikke, du ender med at blive helt vild med det?

Glem ikke hyggen

Det syvende du kan gøre for at skabe fornyelse i stuen er at huske hyggen. Her tænkes der specifikt på de små detaljer, som bare signalerer hygge. Det kan for eksempel være et stort tæppe, som ligger klar til at blive brugt i sofaen til de kolde dage, eller måske har du en brændeovn, du kan have klar til at blive tændt, når vinteren kommer?

Som noget simpelt, kan det også bare være noget roligt belysning, som kan signalere hygge og afslapning til din hjerne om aftenen, når du skal slappe af indendørs i stuen, og det er mørkt, koldt og trist udenfor. 

Menu
Top